D.O. Cava

Cava, een mousserende wijn die op exact dezelfde wijze als Champagne gemaakt wordt, heeft de laatste dertig jaar ook in het buitenland volledig bestaansrecht verworven. Inheemse druivensoorten, een warmer klimaat en het wijnbouwgebied dragen alle drie bij aan het uitgesproken karakter van Cava. Het hart van het Cava-gebied is het gebied rond Sant Sadurní d’Anoia in het zuidelijke deel van het district Barcelona, waar gespecialiseerde wijnhuizen – of Cava-huizen – al sinds het eind van de 19e eeuw op commerciële schaal Cava produceren. Tegenwoordig wordt in dit gebied ongeveer 85% van alle Cava gemaakt. Desondanks omvat het D.O.-gebied in totaal 160 gemeenten gelegen in 7 Spaanse districten. De naam Cava is afgeleid van het Spaanse woord voor ondergrondse kelder. Dit werd ook de term voor de productiemethode die in het Spaans ‘método tradicional’ (traditionele methode) heet en die tegenwoordig beschermd is, zodat op het etiket niet noodzakelijkerwijs de D.O.-status vermeld hoeft te zijn.

  • D.O. Cava

    Portell Cava Semi Sec

    7.90 In winkelmand
  • D.O. Cava

    Portell Cava Brut

    7.90 In winkelmand
  • D.O. Cava

    Portell Cava Brut Nature

    7.90 In winkelmand
  • D.O. Cava

    Portell Cava Rosat Semi-sec

    7.90 In winkelmand
  • D.O. Cava

    Portell Cava Rosat Brut

    7.90 In winkelmand
  • D.O. Cava

    Cava Cygnus Albireo Brut (Bio)

    10.90 In winkelmand
  • D.O. Cava

    Cava Cygnus Sador Brut Nature Reserva (Bio)

    10.90 In winkelmand
  • D.O. Cava

    Cava Cygnus Giennah Rosat Brut (Bio)

    10.90 In winkelmand
  • D.O. Cava

    Cava Pinot Noir Brut Nature Rosé (Bio)

    14.90 In winkelmand
  • D.O. Cava

    Rara Avis Ardea Cava Brut Rosat (Bio)

    16.90 In winkelmand
  • D.O. Cava

    Rara Avis Territ Brut Nature fermentado en baricca (Bio)

    18.90 In winkelmand
  • D.O. Cava

    Cava combinatie!

    47.40 In winkelmand
  • D.O. Cava

    3×2 Ecologische Cava’s (Bio)

    65.40 In winkelmand